Home Izdvojeno Posljednji pozdrav Ivanu: “Počivaj u miru prijatelju moj”

Posljednji pozdrav Ivanu: “Počivaj u miru prijatelju moj”

Sahrana Ivana Galekovića počela je u 17 sati na groblju u Vukovini

PODIJELITE

Na mjesnom groblju u Vukovini počeo je posljednji ispraćaj mladog Ivana Galekovića, hrabrog vatrogasca koji je tragično nastradao u subotu prilikom gašenja požara na stambenom objektu.

Od Ivana se emotivnim govorom opraštaju vatrogasna društva i njegova Javna vatrogasna postrojba.

“Bio si nam kao brat, a starijoj generaciji kao sin. Pokazao si svoju veličinu, plemenitost i sposobnost ujedninjavanja, spajao si nas. I danas si nas okupio, na svom posljednjem oproštaju. Za tebe, i sirene su se oglasile. Nema te više ali ipak si tu. Vatrogasac živi vječno u srcima onih koje je spasio. Nećemo zaboraviti kako si na posao uvijek dolazio s osmjehom, pjevušeći, nismo bili samo kolege nego i prijatelji. Hvala ti na svemu, na znanju, izdržljivoti, vještinama, plemenitom srcu i humanom djelovanju. Na svim intervencijama i natjecanjima davao si 200 posto sebe, zadnje atome snage, a sad mi dajemo zadnje atome snage opraštajući se od tebe. Ovo nije zbogom, srest ćemo se opet negdje gore, opet ćemo nastaviti ono što nas je u subotu nenadano razdvojilo, gdje smo stali. Do tada, počivaj u miru prijatelju moj”, rekao je njegov kolega Stjepan Kosić iz JVP.

Na sahranu su pristigla sva vatrogasna društva Grada Velike Gorice i okolice. Nekoliko stotina vatrogasaca u svečanom i tihom mimohodu od Osnovne škole Vukovina do gradskog groblja odali su počast svom prerano preminulom bratu.

Na sahranu je stigao i ministar obrane Damir Krstičević, glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković, gradsko čelništvo na čelu s gradonačlenikom Draženom Barišićem i zamjenicima, županijsko vodstvo, ali i brojna društva, udruge, obitelj i prijatelji, tu su i pripadnici Turopoljskog banderija…

Točno u 17 sati oglasile su se vatrogasne sirene diljem Lijepe naše, vatrogasci su uputili posljednji vatrogasni pozdrav Ivanu. Iz smjera JVP-a također se začula sirena.

 

Danas je u Gorici dan žalosti. Do 14 sati građani i kolege upisivali su se u knjigu žalosti u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, a ista je do 19 sati otvorena u društvenom domu u Vukovini. Komemoracija za Ivana galekovića bit će u 18 sati u Mraclinu.