Home Crna Kronika Policija samo za vikend oduzela 73 vozačke dozvole

Policija samo za vikend oduzela 73 vozačke dozvole

Utvrđeno je ukupno 646 prometnih prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja

PODIJELITE

Policija je tijekom proteklog vikenda, od 27. do 30. srpnja, ponovo provela akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Utvrđeno je ukupno 646 prometnih prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 73 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 80 vozača. Kod 25 vozača (31,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 29. srpnja u 1.30 sati u Sv. Ivanu Zelini, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru sjevera, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 30. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,35 g/kg.

– u subotu, 28. srpnja u 1.30 sati, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  1,32 g/kg.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je šest vozačica (7,5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, od kojih je jedna osoba imala pozitivan test. Od 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 12 mladih vozača (15%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 977 vozila i vozača.