Home Najave Policija u akciji nadzora prometa na goričkim prometnicama

Policija u akciji nadzora prometa na goričkim prometnicama

Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise glede neupravljanja pod utjecajem alkohola, ograničenja brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i nekorištenje mobilnog uređaja

PODIJELITE

Gorička policija i ovoga vikenda provodi preventivno represivnu akciju ‘Nadzor vozača na alkohol + Nadzor brzine kretanja vozila’. Akcija će se provesti sukladno planu PU zagrebačke na gradskom području s okolnim mjestima, a gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika prometa.

– Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, odnosno neupravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i nekorištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja, jer nepoštivanje tih propisa su jedan od najvećih uzročnika prometnih nesreća, kao i sa smrtno stradalim i teško ozlijeđenih osobama – kazali su iz policije.

Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise glede neupravljanja pod utjecajem alkohola, ograničenja brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i nekorištenje mobilnog uređaja za vrijeme upravljanja vozilom, a sve u cilju smanjenja prometnih nesreća.