Home Izdvojeno Policija kreće u noćnu akciju

Policija kreće u noćnu akciju

Nadzirat će vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepridržavanje ograničenja brzine te ostale prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

PODIJELITE

U noćnim satima od 2. do 5. ožujka na području Policijske uprave zagrebačke policijski službenici pojačano će nadzirati vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepridržavanje ograničenja brzine te ostale prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Policija navodi kako će akciju provesti zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu na području PU zagrebačke u 2018. godini, a u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – najavili su u PUZ-u.