Home Izdvojeno POHVALA PETKOM: Tvrtke Fleksbit i InfoBot izradili su i donirali preko 300...

POHVALA PETKOM: Tvrtke Fleksbit i InfoBot izradili su i donirali preko 300 zaštitnih vizira

Viziri su donirani Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, Vinogradskoj bolnici, Domu zdravlja Velika Gorica, Ljekarni Odra te još nekolicini pojedinaca

PODIJELITE

U posljednjih mjesec dana promijenila nam se svakodnevnica, način komuniciranja, poslovanja pa čak i razmišljanja. Dok su mnogi ovo slobodno vrijeme odlučili iskoristiti tako da urede svoje domove i okućnice, neki rade, a neki traže načine kako da budu korisni u zajednici.

Ovog tjedna ponovno imamo nekoga za pohvaliti, a ovaj puta to su tvrtka Fleksbit i Boris Ignjatović, vlasnik tvrtke InfoBot iz Lukavca. Naime, tvrtka Fleksbit d.o.o. koja ima sjedište u Buzinu je u suradnji s Borisom do sada izradila i donirala preko 300 zaštitnih vizira. Viziri su donirani Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, Vinogradskoj bolnici, Domu zdravlja Velika Gorica, Ljekarni Odra te još nekolicini pojedinaca u trgovinama i Stožeru civilne zaštite Velika Gorica.

Izrađuju ih na 3D printerima, oko 20 dnevno

Ove PVC zaštitne maske izrađuju na 3D printerima, a materijale i kompletan trošak nabavke financiraju sami. Većinu troška tako snosi Fleksbit, a dio InfoBot. Dnevno proizvedu oko 20-30 novih komada vizira. Osim ove predivne icijative, Fleksbit razvija aplikaciju u kojoj liječnik u izravnoj video i audio komunikaciji s pacijentom može procijeniti simptome i opće stanje pacijenta. Više o samoj ideji možete pronaći ovdje.

Nedavno su nabavili još jedan 3D printer pa tako ubrzali i povećali proizvodnju, koju sada i dalje intenzivno nastavljaju. U galeriji pogledajte kako izgleda proizvodnja, ali i finalni proizvod.

Pohvaljujemo ovu prekrasnu inicijativu i nadamo se da ćemo što više moći pisati o ovakvim divnim pričama i ljudima.