Home Izdvojeno POČEO PROSINAC! Otvoreno klizalište, Perun Božić, Božićno selo, sadržaja ko u priči!

POČEO PROSINAC! Otvoreno klizalište, Perun Božić, Božićno selo, sadržaja ko u priči!

Tu je Božićni sajam rukotvorina, izložbe, radionice, igraonice, kazališne predstave, koncerti, a svaki dan otvoreno je i klizalište

PODIJELITE

Na klizaljkama, uz Jane, Grinča i Božićnu jelku, spektakularni vatreni show i Pirate koji su atmosferu zagrijavalli do sitnih sati jučer je i službeno otvoren Prosinac i Gorici koji nam i ove zime ususret Božiću donosi brojne sadržaje za velike i male. Stigao je i Sveti Nikola, a s njim i Krampus, na veselje najmlađih, a građani su mogli razgledati prostor najstarijeg gradskog parka Franje Lučića i vidjeti kakva je prosinačka ponuda.

A nudi se- koncerata i događanja na centralnoj pozornici, tu je i sajam rukotvorina i obrtničkih proizvoda, pa tako pod kućicama možete kupiti med, nakit, fine slastice… U Božićnom vas selu svaki dan čekaju radionice i igraonice za djecu, od vilenjačkog poligona, pisanja pisama Djedu Božićnjaku…, a tu je i klizalište, Perun Božić u Muzeju Turopolja, Božićna priča- izložba Zdenka Bašića te Božićni vilenjaci Tihane Ostreš.

“Bavimo se Božićem u tradicijskoj kući, na selu nekada, kako se nekad ukrašavala kuća, kako se jelo, kroz jedan umjetnički pristup… Očekujemo veselje i drago nam je da su sva događanja ovdje u parku”, rekla nam je Margareta Biškupić, ravnateljica Muzeja Turopolje.

Što god odabrali, ne možete pogriješiti, a još ćete se i zagrijati uz fino kuhano vino ili čaj, fritule ili pak ukusni hot dog! Prvi dan prosinca okupio je nekoliko stotina ljudi, a organizatori očekuju kako će kroz sva događanja biti sve više posjetitelja i znatiželjnika.

“Pripremili smo jedan pitak, topli ambijent na kojem se svi zajedno mogu vidjeti, družiti, nešto pojesti i provesti kvalitetno vrijeme sa svojim najmilijima. Ne strahujemo od blizine Zagrebačkog adventa, naprotiv! Zagreb je drugačiji, ima neke svoje druge posebnosti i ogroman je, ovdje nudimo topliju, intimniju obiteljsku atmosferu, a prednost je da, ako želite, možete u pola sata biti na čak dva adventa”, zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Dobrodošli! Evo i programa: