Home Izdvojeno POČEO GASTRO TUROPOLJA Domaći specijaliteti, craft pivo, navečer Pipsi

POČEO GASTRO TUROPOLJA Domaći specijaliteti, craft pivo, navečer Pipsi

PODIJELITE

Domaća hrana, štrukli s tartufima, sirom ili višnjama, sarma to go, domaći sir, kolači, kesteni, kuhani gin i druge delicije domaćih proizvođača i obrtnika potražite danas i sutra na platou oko Muzeja Turopolja. Gastro Turopolja ove godine obilježava 20 godina, i dalje jednako atraktivan i ukusan.

Domaće je domaće

Na otvorenom, na platou oko Muzeja Turopolja predstavlja se 30-ak obrtnika i poduzetnika te domaćih proizvođača i OPG-ova s područja Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i šire koji u sklopu Gospodarskog sajma nude rukotvorine, suvenire, prehrambene domaće proizvode. Ima domaćeg sira, ulja, prirodnih sokova, kruha, kolača i slastica, a u sklopu Dana meda i finog meda i mednih proizvoda. Čeka vas i Humanitarka, a sav prihod ide za malenog Nou kojem je potrebna hitna terapija desnog oka.

Velikogorički festival crafta i Pipsi

Na prostoru oko Muzeja bit će prilike za brzu hranu, grickalice s nogu, ali i fino domaće pivo jer čeka vas Velikogorički festival crafta na koji stiže devet pivara: Devetka craft – Zabok, Podrum pivovara – Karlovac, Lokalna craft pivovara – Zagreb, Crafters brewery – Dugo Selo, Mlinarica pivovara i pivnica – Zagreb, Walkow craft brewery – Vukovar, Beckers craft brewery – Osijek, Pivovara Hajsonberg – Hrvatski Leskovac i Pivovara Hrvačić – Sisak. A fino hladno pivo odlično paše u večernjim satima, od 20 sati koncert ima grupa Pips Chips&Videoclips, dok je nedjelja rezervirana za kulturno -zabavni program uz velikogoričke tamburaše i dječji zbor.

(C) Sasa Huzjak

Gastro tjedan po restoranima

Do kraja tjedna i dalje traje Gastro tjedan po restoranima u koji je uključeno jedanaest restorana s područja Velike Gorice i okolice koji po pristupačnim cijenama nude specijalitete domaće turopoljske ili mediteranske kuhinje.