Home Izdvojeno Počela Edutopija! Zajedničkim djelovanjem za bolju budućnost

Počela Edutopija! Zajedničkim djelovanjem za bolju budućnost

Održan je prvi modul na temu "Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja"

PODIJELITE

U Gorici je počeo projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, besplatni edukativni program o održivom razvoju za građane Velike Gorice, koji se sastoji od ukupno sedam obrazovnih modula.

Prvi obrazovni modul održan je pod vodstvom Vere Gjokaj, stručnjakinje za društveno poduzetništvo i održivi razvoj, na temu “Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja”, a program će kroz preostale module sudionike uvesti i u teme uključivanja različitih lokalnih dionika, organizaciju dionika i njihovo međusobno učenje kroz suradnju, načine održavanja dugoročne suradnje, komunikaciju s dionicima u svrhu zagovaranja, načine kvalitetnog financiranja projekta, reflektiranje i metode evaluacije projektnih procesa i rezultata.

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost potiče umrežavanje i suradnju škola, organizacija civilnog društva i lokalne zajednice s ciljem osmišljavanja, pokretanja i provođenja suradničkih inicijativa i projekata koji doprinose poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Jedan dio projekta posvećen je obrazovnim modulima za odrasle kroz koje će se razvijati interdisciplinarne vještine učitelja i nastavnika, zaposlenika udruga civilnog društva, djelatnika javne uprave i zainteresiranih građana za stvaranje dugoročne suradnje škola i lokalne zajednice za održivi razvoj.

EdUTOPIJA21 je projekt udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) koji se provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice.