Home Izdvojeno Pobjednici 1. školskog natjecanja “Buđenje” odmjerit će snage na Završnom koncertu natjecanja

Pobjednici 1. školskog natjecanja “Buđenje” odmjerit će snage na Završnom koncertu natjecanja

PODIJELITE

U Umjetničkoj školi Franje Lučića u utorak i srijedu, 8. i 9. svibnja održano je 1. školsko natjecanje “Buđenje” na kojem je sudjelovalo 89 solista i komornih sastava koji su se natjecali u 6 disciplina i 4 starosne kategorije.

– Bilo je u ta dva dana prilike čuti niz lijepih nastupa, od onih najmlađih, pa sve do učenika pred svršetkom srednjeg obrazovanja, no bila je to i prigoda za druženje, upoznavanje, slušanje i bodrenje i stvaranje nove razine međusobnog uvažavanja učenika različite dobi i
različitih glazbeničkih specijalnosti – rekao je ravnatelj Umjetničke škole Borut Vidošević.

Najbolji iz svake discipline ponovno će se susresti na Završnom koncertu natjecanja 17. svibnja u 18 sati u Dvorani Galženica.

– Završni koncert nije, međutim, tek revija najboljih: objedinjeni ocjenjivački sudovi svih disciplina tom će prilikom, na osnovu nastupa u redovnom tijeku natjecanja i nastupa na Završnom koncertu, odlučiti o dobitniku Grand prix-a – konačnom pobjedniku cijeloga natjecanja, a publika će svojim glasovima odabrati kome će od izvođača dodijeliti Nagradu publike – najavio je ravnatelj.