Home Sport Plesači Vege najbolji u Hrvatskoj u nekoliko kategorija

Plesači Vege najbolji u Hrvatskoj u nekoliko kategorija

Osvojili su šest zlata, jedno srebro i jednu broncu

PODIJELITE

Plesači Vege su za vikend sudjelovali na Kupu RH u akrobatskom rock ‘n’ rollu i pomeli su konkurenciju. U Križu je, navodi trener Tomo Vega, bila odlična organizacija te su se okupili klubovi od istoka do juga Hrvatske.

Gorički plesači bili su odlični – vratili su se sa šest zlata, jednim srebrom i jednom broncom! Zlatom su se okitili Sara Kukla i Jakov Božičević u kategoriji mlađih juniora 2 kao i stariji kolege Vita Tot i Noa Goleš u kategoriji mlađih juniora 1. U seniorskoj kategoriji Couple dance Show pobjedu su odnijeli Lana Papić i Fran Lončar.

Uz njih, formacije su postigle odlične uspjehe. Ženska juniorska formacija The King (Tonka Sertić, Dora Sertić, Vita Papić, Lana Papić, Karla Bačurin, Julija Matić, Paula Perišić, Vita Tot, Sara Črnjak, Antonija Koleš, Emili Kovačević) ponovno je osvojila zlato i potvrdila svoj je status najbolje hrvatske formacije u toj kategoriji.Juniorska formacija (parova) Ghostbusters također je odnijela zlato.

U nacionalnoj kategoriji malih formacija 3 Pink Panther (Ana Pejić, Nadia Điko, Mia Gita Barić, Julija Mijadžiković, Sara Kukla, Mia Gereš) također je osvojila zlato.

Srebro su osvojili Tena Vrban i Ivano Bačurin u kategoji mlađih juniora 2, dok su cure iz male formacije 1 pod imenom Divas (Karla Bačurin, Antonija Koleš, Sara Črnjak, Dora Sertić, Paula Perišić, Emili Kovačević) zauzele treće mjesto.

”Sezona se lagano zahuktava i polako se pripremamo za svjetsku scenu. Ono što nas jako gura naprijed je činjenica da smo u samom vrhu i veselimo se izazovima na svjetskim natjecanjima. Sve koreografije su nove ili bitno izmjenjene te je potrebno vrijeme da ”sjednu”. Ovi rezultati su najbolja potvrda da idemo u dobrom smjeru”,  prokomentirao je trener Tomo Vega.