Home Crna Kronika PATROLA VIKENDOM Jedna osoba teško stradala u sudaru u Buni

PATROLA VIKENDOM Jedna osoba teško stradala u sudaru u Buni

PODIJELITE

Još jedan crni vikend je iza nas, a obilježile su ga dvije prometne nesreće.

U Buni teško ozlijeđen 35-godišnjak

U subotu, 27. travnja u 22 sata u mjestu Velika Buna, nastradao je 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke Kia Sportage, zagrebačkih registarskih oznaka,  Seljinom brigadom u smjeru juga. “Dolaskom do blizine raskrižja s ulicom Filipovići, u blagom desnom zavoju, iz neutvrđenog razloga je dijelom vozila prešao preko pune razdjelne crte na dio kolnika namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera. Pri tome je prednjim lijevim bočnim dijelom vozila naletio na prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Audi A4, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak. Nakon naleta, kia je u nekontroliranom kretanju nastavila vožnju u smjeru juga krećući se dijelom po lijevoj, a dijelom po desnoj strani kolnika, uslijed čega je prednjim dijelom naletjela na prednji lijevi dio osobnog automobila marke Renault Laguna, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 64-godišnjak. Od siline naleta, renault je sletio na meki teren s istočne strane kolnika i u odvodni kanal, a kia u bočnom zanošenju i rotiranju na meki teren i odvodni kanal sa zapadne strane kolnika”, priopćili su iz Policije.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 35-godišnjak, a lakše 64-godišnjak. Liječnička pomoć pružena im je u KBC-u Zagreb.

U Kučama sletio s ceste

U već uobičajnoj vikend akciji policije „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ pak je utvrđeno 13 ciljanih prekršaja i to jedan prekršaj vozača vožnje pod utjecajem alkohola i 12 prekršaja nepropisne brzine. Najveću izmjerenu koncentraciju alkohola u organizmu imao je 33-godišnjak koji je sudjelovao i u lakšoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom. U subotu oko 21,40 sati upravljao je osobnim automobilom, s utvrđenom  koncentracijom alkohola u organizmu od 1,75 g/kg. Sudjelovao je u prometnoj nesreći sa materijalnom štetom, slijetanje vozila van kolnika u kanal oborinskih voda, u mjestu Kuče za oko 800 metara južnije od broja 86 ulice Franje Lučića”,, stoji, među ostalim, u policijskom izvješću.

Parkirali na biciklističkoj

A na području policijske postaje Velika Gorica ovih je dana provedena i akcija nadzora  vozača mopeda, motocikala i bicikla. Utvrđeno je deset prekršaja. Od toga u osam biciklisti nisu koristili biciklističke trake za vožnju, a dva su vozila parkirala na biciklističkoj traci. Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika, javili su iz Policije.