Home Izdvojeno Paraolimpijac Velimir Šandor postigao najbolji ovogodišnji svjetski rezultat

Paraolimpijac Velimir Šandor postigao najbolji ovogodišnji svjetski rezultat

"Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo i pokazatelj je da možemo jako puno i daleko te zato u Tokijo zasigurno dolazimo!"

PODIJELITE
Foto: Hrvatski paraolimijski odbor

Ovog vikenda je u Splitu održan 7. međunarodni atletski miting, a najbolji rezultat natjecanja zabilježio je paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice.

Šandor je u kategoriji F52 bacio disk na 20,14 metra što mu je osobni i državni rekord te najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu i treći hitac na rang listi koja vodi na paraolimpijske igre u Tokiju.

“Naravno da me raduje ovaj rezultat. Nakon, za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koje su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo na nekako moje zadovoljstvo i pokazatelj je da možemo jako puno daleko te zato u Tokijo zasigurno dolazimo.”, izjavio je Velimir Šandor za Hrvatski paraolimpijski odbor.

U Splitu su nastupili i 20-tak paraatletičara iz 8 hrvatskih klubova, među njima u bacaju kugle i Nataša Sobočan iz Uspon Velika Gorica. Natašin najbolji hitac je bio 6.19 metara. Nekima je ovo natjecanje bilo prvo ovogodišnje službeno natjecanje.