Home Izdvojeno Ove subote velika ekološka akcija čišćenja jezera Ježevo i Čiče

Ove subote velika ekološka akcija čišćenja jezera Ježevo i Čiče

Organizator je za sve sudionike pripremio majicu, rukavice, vreće za skupljanje i ruksak s vodom te osvježavajuće napitke

PODIJELITE
Ježevo, ŠRU Odra

U Velikoj Gorici, točnije u Novom i Starom Čiču ovog će se vikenda održati ekološka akcija pod nazivom “Od izvora do mora”. Sama akcija održat će se 4. rujna s početkom u 9:30 sati, a otvorenju će prisustvovati i ministar gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Čorić. Otvaranje akcije će se odviti na malom Ježevom jezeru.

Inače, Coca-Cola HBC Hrvatska 2018. godine pokrenula je projekt „Od izvora do mora“ kojim promiče akcije čišćenja područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obalu Jadranskoga mora – od ambalažnoga otpada te potiče na njegovo primjereno odlaganje i čuvanje vodnoga bogatstva.

Organizatori ove akcije su Coca Cola i Jutarnji list, a na našem području su suorganizatori udruge iz lokalnih područja – Športsko ribolovna udruga Odra, KUD Novo Čiče, DVD Novo Čiče, AgroEduka, MO Novo Čiče i Hrvatske šume.

Organizator je za sve sudionike pripremio majicu, rukavice, vreće za skupljanje i ruksak s vodom te osvježavajuće napitke.

– Ovim putem pozivamo sve mještane našeg Turopolja da se pridruže akciji čišćenja, a nakon akcije i zajedničkom druženju svih sudionika – poručuju organizatori.