Home Izdvojeno Otvoren novi dio vrtića u Pucekovićevoj ulici

Otvoren novi dio vrtića u Pucekovićevoj ulici

PODIJELITE

Dječji vrtić Velika Gorica povećao je svoje kapacitete za tri nove vrtićke grupe, odnosno ove godine upisao je 70 mališana više nego prethodnih godina. Nadogradnjom objekta u Pucekovićevoj ulici dobiveno je dodatnih 500 četvornih metara prostora na dvije etaže, nove prostorije za djecu s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorom, uredi za stručni tim, radionica te spremište za domare.

Vrtic-Pucekovica-Otvorenje-20.jpg

– Ovo nam jako puno znači, jer ove godine smo po prvi put upisali svu djecu koja su ispunjavala uvijete za upis u predškolske ustanove Grada Velike Gorice. Ovim zahvatom vrtić je dobio dodatni prostor za tri odgojne skupine, urede za naše stručne suradnike i zdravstvenu voditeljicu te kabinet za odgojitelje – rekla je ravnateljica vrtića Irena Kozmić.

Vrtic-Pucekovica-Otvorenje-6.jpg

Osim u novouređenom interijeru djeca će moći uživati i na zelenim terasama koje su osmišljene kao mjesto za odmor i uživanje, ali i mjesto za edukaciju. Djeca će sama moći saditi biljke i pratiti njihov napredak te naučiti nešto iz prve ruke o procesima u prirodi.

Novim prostorom dječjeg vrtića zadovoljan je i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Ovo je lijepo za vidjeti i doživjeti. Našoj djeci i njihovim odgajateljima u ovom prostoru će biti jako ugodno, a zadovoljni će biti i roditelji. Možemo s ponosom reći da smo Grad prijatelj djece. Uložili smo 2,5 milijuna kuna u ovaj objekt. Stvorili smo uvjete da ovaj objekt možemo u potpunosti iskoristiti i omogućiti našim najmlađim sugrađanima visok standard u predškolskom odgoju, a usudio bih se reći da smo ovdje dosegnuli sam europski vrh – izjavio je Barišić.

Vrtic-Pucekovica-Otvorenje-12.jpg

GRADONAČELNIK NAJAVIO NOVE INVESTICIJE U PREDŠKOLSKE USTANOVE

Gradonačelnik je najavio i nove investicije u objekte za predškolski odgoj, a prvi je na redu dječji vrtić u Cvjetnom naselju. Barišić je istaknuo da je sva dokumentacija spremna i traži se model financiranja te da je Grad spreman i sam isfinancirati ovaj projekt u dvogodišnjem razdoblju. Po projektu vrtić bi se trebao modernizirati i povećati svoj kapacitet na sedam vrtićkih grupa.

– Nas čeka i obnova vrtića u Kurilovečkoj ulici koji je naš najstariji vrtić. Iako je riječ o montažnom objektu, on još uvijek zadovoljava standarde. Očekuje nas i još jedan projekt, izgradnja vrtića u Maloj Buni koji bi trebao biti građen na zemljištu koje je u vlasništvu države. Na to smo se odlučili zato što u tom dijelu grada nema dječjeg vrtića, a lokacija u Maloj Buni, zbog svog prometnog položaja, bila bi odlična za sve naše sugrađane koji žive na tom području – dodao je gradonačelnik.

[print_gllr id=30380]