Home Gospodarstvo Otvaraju se restorani i kafići: Objekti i dalje mogu biti oslobođeni plaćanja...

Otvaraju se restorani i kafići: Objekti i dalje mogu biti oslobođeni plaćanja najma terase

Mogućnost otvaranja imaju ugostiteljski objekti, no uz posebne uvjete i regulative koje moraju pratiti. O kojima točno se radi, pogledajte u tekstu

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice / Ilustracija

Na današnjem pregledu Stožera civilne zaštite Velike Gorice govorilo se i o uvjetima za ugostitelje koji će otvoriti svoja vrata u ponedjeljak. “S obzirom na posebne uvjete rada i činjenicu da ipak nisu u mogućnosti raditi u punom kapacitetu, Grad će i dalje ostaviti na snazi odluku o oslobađanju plaćanja najma terase na javnoj površini, a po zahtjevu, gdje je to moguće uz zadovoljavanje minimalnih tehničkih uvjeta bit će dozvoljeno i proširenje terasa.”, izjavili su.

Mogućnost otvaranja imaju ugostiteljski objekti, no uz posebne uvjete i regulative koje moraju pratiti. Među njima su posebna organizacija rada, ograničenje broja posjetitelja i posebno postavljanje stolova na udaljenost od 1,5 metar, s time da fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti najmanje 1,5 metar. Svaki objekt morat će imati zaposlenika koji će posluživati na vanjskim prostorima, a bit će potrebna i posebna razina higijene i dezinfekcije nakon svakog gosta.