Home Izdvojeno Osnovan gorički ogranak stranke Naprijed Hrvatska

Osnovan gorički ogranak stranke Naprijed Hrvatska

PODIJELITE

Političkoj sceni Velike Gorice pridružila se i Naprijed Hrvatska – Progresivni savez, čija je gradska organizacija sinoć imala osnivačku skupštinu u Gradskoj vijećnici.  Za predsjednika organizacije članovi su jednoglasno izabrali Nikicu Dujmovića, a na skupštini su izabrana i druga tijela gradske organizacije.

IMG_9540

Predsjednik Dujmović najavio je da će se njihov politički program fokusirati na gospodarstvo, naročito na poduzeća u vlasništvu grada i pomoć malom poduzetništvu. Svoje biračko tijelo tražit će u segmentu  neopredijeljenih birača, ali i u SDP-ovom biračkom tijelu nezadovoljnom trenutačnom situacijom u velikogoričkoj organizaciji.

-Ovakav način vođenja politike, a naročito nedostatak konstruktivnih prijedloga i sugestija, te loše pariranje HDZ-u u Gradskom vijeću, ozbiljno potkopavaju poziciju SDP-a kao najjače oporbene stranke u Velikoj Gorici – istaknuo je Dujmović.

IMG_9519

Osnivanje velikogoričke gradske organizacije značajno će doprinijeti i izgradnji županijske organizacije Naprijed Hrvatska koja bi trebala biti formirana za otprilike tri mjeseca. Kako kažu, Velika Gorica im je izuzetno važna, a i sadašnji povjerenik za Zagrebačku županiju Željko Vugrić dolazi iz Velike Gorice.

– Velika Gorica nam je izuzetno važna zbog svoje veličine, ona broji više od 70 tisuća stanovnika i ima preko 60 tisuća birača. Osim toga Gorica ima veliki potencijal koji nije dovoljno iskorišten, posebno zbog svog dobrog prometnog smještaja u odnosu na Grad Zagreb – rekao je Vugrić.