Home Crna Kronika Osim novca i nakita, lopovima drag i raznorazni alat

Osim novca i nakita, lopovima drag i raznorazni alat

PODIJELITE

U zadnja dva tjedna na širem goričkom području provaljeno je u tri obiteljske kuće. Na meti lopova standardno su se našli novac i nakit, ali i razne vrste alata. Iz kuće u Leknenom lopov je ukrao dvije motorne pile marke Husqvarna, brusilicu i bušilicu marke Hilti, čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Nakon što je provalio u kuću u Veleševcu, lopov je također ukrao električni alat vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U ponedjeljak se dogodila još jedna provala, ovog puta u Velikoj Gorici. Kriminalni dvojac provalio je u obiteljsku kuću i iz nje ukrao veću količinu zlatnog nakita. No nisu imali sreće. U roku od dva dana ulovila ih je gorička policija. Dvojica Zagrepčana stara 29 i 28 godina su se slomila tijekom policijskog istraživanja i sve priznala.

Muškarci su priznali počinjenje kaznenog djela i dragovoljno su predali dio ukradenog nakita, nakon čega su predani pritvorskom nadzorniku – rekao je Kristijan Suša, načelnik Policijske postaje Velika Gorica.

PRIPAZITE NA NEPOZNATE OSOBE I SUMNJIVA VOZILA

Provalnici se u svom radu služe raznim trikovima kako bi provjerili imali koga kod kuće. Najčešće imaju prethodnicu koja obilazi kuće i pod krinkom raznoraznih prodavača ili humanitaraca dojavljuju situaciju na terenu.

suša

– Dolaze blagdani. U predbožićno vrijeme očekujemo navalu prosjaka i ljudi koji prikupljaju donacije za udruge. Udruge ne skupljaju donacije po kućama. Zna se način na koje one djeluju. Na vrata vam na primjer dođe muškarac koji jedva govori hrvatski s nekom karticom ili potvrdom od udruge i skuplja priloge, a zapravo provjerava ima li koga kod kuće – objasnio je načelnik PP Velika Gorica.

Pripazite na nepoznate osobe i vozila koja su vam sumnjiva a kreću se vašim susjedstvom jer možda upravo vrebaju vaš dom. Provale nisu nešto što se događa drugima, a tko je samo jednom osjetio kakav je osjećaj kad ti provale u dom, puše i na hladno.