Home Izdvojeno OŠ Nikola Hribara obilježila 100. dan škole uz zanimljive aktivnosti

OŠ Nikola Hribara obilježila 100. dan škole uz zanimljive aktivnosti

PODIJELITE

Iz godine u godinu u OŠ Nikole Hribara obilježava se 100. dan od početka nastavne godine. Ove godine obilježen je 5. ožujka, a uključeni su bili učenici nižih i viših razreda. Posebno uzbuđenje vladalo je među učenicima prvih razreda koji su ove školske godine zakoračili u đački život, ali i učenicima četvrtih razreda koji redovito uživaju u tom danu dodajući mu uvijek nove sadržaje.

“Same aktivnosti, planirane za taj dan, počele su ranije kako bi na vrijeme pripremili potrebne materijale i rekvizite. Posebno veselo i razigrano bilo je u 1.a, 1.d i 4. c razredu koji su se sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić, Monikom Grgar – Rakas, Jadrankom Jelisavac i Ksenijom Petrlin – Jurić igrali, zabavljali, istraživali, učili povezujući sadržaje i aktivnosti iz raznih predmeta i životnih situacija, a sve to u znaku broja 100.”, govore nam iz škole.

Na svakom predmetu fokus na broju 100

Prvašići su tog toga dana postali prinčevi i princeze s krunama na glavi koje su sami izrezali, obojali i izradili. “U nastavi hrvatskog jezika zapisivali su stotinu lijepih, obiteljskih, prijateljskih i đačkih riječi, pisali svoje ime, prepisivali rečenice i čitali što više riječi u sto sekundi. Maštovito su dopunjavali rečenice što mogu kad hoće stotinu puta, kako i kome podijeliti sto poljubaca, zagrljaja, lijepih želja, dobrih misli..”, rekla je Jadranka Jelisavac.

Zanimljiva je tog dana bila i matematika. “Dodavali su stotinu elemenata u crtež broja 100. Natjecali su se po skupinama u rješavanju sto zadataka zbrajanja i oduzimanja do 10, sto zadataka čarobnog kotača, u paru pucanja stotinu balona… Sve aktivnosti prikazane su na plakatima.”, kaže učiteljica Vesna Stipić.

Crtali su neobična bića s deset glava, deset ruku, deset nogu i deset očiju. Najviše smijeha izazvali su crteži i fotografije koje su ih prikazivale kakvi su oni danas, a kakvi će biti za sto godina.
U sam projekt uključili su se i roditelji pa su mame i bake ispekle kolače, torte i razne slastice u obliku broja 100. Učenici u boravku posebnu su pozornost posvetili pripremi stotinu zdravih zalogaja, a nakon ručka prijalo je i stotinu bombona.

“Učenici 4. c slikali su brojku 100 koja se utopila u toplim i hladnim bojama, pisali riječi koje u sebi sadrže STO, rješavali križaljke, izrezivali naočale u obliku brojke sto, rješavali matematičke zadatke. Bilo je zabavno i veselo.”, govori Ksenija Petrlin – Jurić.

Učenici su sa svojim učiteljicama uključeni i u eTwinning projekt „100. dan škole“ Udruge Zvono 2020. te su usvojili i himnu 100. dan škole koju s radošću pjevaju svaki dan. Za uspješnih sto dana u školi i za sve provedene aktivnosti tog dana svi su nagrađeni diplomom.