Home Izdvojeno Orle se priprema za proslavu Dana općine

Orle se priprema za proslavu Dana općine

PODIJELITE
Foto: Općina Orle

Općina Orle proslavit će svoj dan i blagdan Sv. Bartola svečanom sjednicom općinskog vijeća koja će se održati u srijedu, 24. kolovoza 2016. godine s početkom u 17 sati u dvorani u prizemlju općinske zgrade.

-Dodijelit ćemo priznanja i nagrade obrtnicima i mještanima zaslužnima za društveni razvoj Općine.  Nagrađeni će biti i vlasnici najljepše uređene okućnice, balkona i cvjetnjaka.– rekao nam je Ivan Petko, načelnik Općine Orle.

Kulturni, zabavan i sportski program rezerviran je za nedjelju, 28. kolovoza.

-Povorka s mještanima i njihovim gostima, KUD-ovima i konjskim zapregama skupljat će se u nedjelju od 9 sati ispred zgrade općine, a prema Kapelici Sveta tri kralja krenut  će u 10 sati. Sveta misa počinje u 11,30 sati nakon koje će se obaviti blagoslov konjskih zaprega, konjanika i vodiča konja. Nakon toga, povorka se vraća pred zgradu općine. U povorci će sudjelovati od 150 do 200 ljudi.

Proslava će se nastaviti uz nastup šest KUD-ova i pjevačkog zbora, natjecanjem vatrogasaca šest vatrogasnih društava, najmlađih vatrogasaca u nošenju brentača, a snage na travnjaku odmjerit će i nogometaši iz šest mjesnih odbora Općine Orle. Zainteresirani natjecatelji imat će priliku pokazati i tko je najbolji u potezanju užeta.

-Očekujemo oko 600 posjetitelja. Za sve njih pripremit ćemo 250 litara graha za što ćemo utrošiti 30 kilograma graha i 30 kilograma suhog mesa. – rekao je načelnik Petko.