Home Izdvojeno Općina Kravarsko proslavila 21. rođendan

Općina Kravarsko proslavila 21. rođendan

PODIJELITE

Općina Kravarsko obilježila je Dan općine i svoj 21. rođendan. Služena je sveta misa, položeni su vijenci, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, a blagoslovljeno je i obnovljeno mjesno groblje koje je pretrpjelo veliku štetu zbog klizišta.

Kravarsko dan Općine 2016 (8)

-Mjesno groblje u Kravarskom uspješno smo sanirali uz pomoć Zagrebačke županije i Fonda solidarnosti Europske unije. Taj problem smo uspješno riješili, a ostala su nam još dva klizišta za sanirati, na prometnici prema Donjem Hruševcu i ono iza osnove škole. – rekao nam je Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko

IMG_5109

Sanacija ovih klizišta koštat će oko 2,5 milijuna kuna, a u toku je i zamjena kompletne visokonaponske mreže na području Barbarića, Kravarskog, Podvornice i Pustika. -Konačno će Hrvatska elektroprivreda položiti visokonaponske kablove na cijelom našem području. Tako da više neće nestajati struje u našim kućanstvima. Do sada smo imali velikih poteškoća s opskrbom električnom energijom koji su ovim zahvatom riješeni. Ovo je izrazito važno za razvoj naše općine, ponajprije za naše poduzetnike kojima je važna stabilna opskrba električnom energijom.- dodao je Kolarec.

Kravarsko dan Općine 2016 (10)

Naš sugovornik otkrio nam je da je završena izrada dokumentacije za izgradnju osam kilometara nerazvrstanih prometnica, a da je upravo u tijeku izrada promjena prostornog plana i strateškog programa Općine Kravarsko.

[print_gllr id=54808]