Home Vijesti Od ponedjeljka se ponovno otvara Chop Old House: Isprobali smo par stvari...

Od ponedjeljka se ponovno otvara Chop Old House: Isprobali smo par stvari s menija

Za kreiranje jelovnika odgovoran je svestrani chef Melkior Bašić koji je stažirao u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj

PODIJELITE

Na oduševljenje mnogih Velikogoričana, od ponedjeljka, 12. prosinca, ponovno se otvara restoran Chop Old House koji će obogatiti kulinarsku ponudu Velike Gorice i županije. Jedna od stvari koje Chop Old House nudi, a nije toliko često, je fine dining uz posebno osmišljen meni. Dovoljno govori da je za kreiranje jelovnika djelomično odgovoran svestrani chef Melkior Bašić koji je stažirao u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj. Osim njega, chefovi Zlatko Belužić i Goran Hlišć najzaslužniji su za jela koja su i sinoć nudili.

Početak večeri, nakon graciozne pobjede nad Brazilom, iako je nešto kasnije krenuo, bio je dobar pokazatelj da ćemo se kolegice i ja fino najesti. Uz dobru atmosferu, živu glazbu i vrlo uslužno i simpatično osoblje, imale smo lijepu večer.

Za hladno predjelo bila je poslužena pašteta od pjetlića s aromatiziranom kruškom uz tostirani kruh. Okus i tekstura paštete su nas se dojmili te je ovo jelo bilo odlično za otvaranje apetita.

Uslijedila je topla kremasta juha od cvjetače. Iako osobno nisam fan cvjetače, pa čak niti u juhi, ovo je neupitno bila najkremastija juha koju sam probala. Juha je jedina kod koje sam potpuno očistila tanjur, a nije smetalo niti to što je pomalo pikantna, doduše više nakon što je pojedete nego dok se konzumira. Svakako dobiva najbolju ocjenu večeri.

Kao toplo predjelo posluženi su ravioli sa sirom na kremici od bundeve i carpacciom od bifteka. Ravioli su bili ukusni, krema također, a carpaccio tek zadovoljavajuć. Sve u svemu dosta zasitno jelo.

Glavno jelo nije razočaralo. Na stolu nas je dočekala svinjeća potrbušina s aromatiziranim krumpirima i pireom. Meso je bilo karamelizirano na vrhu i upravo to je daje tu posebnu notu koja je zaokružila cjelokupni meni. Trud oko fuzija uobičajenih jela s dodanim, možda neuobičajeno slatkim okusima daje ovom restoranu velik plus.

To najbolje pokazuje desert za koji smo dobile knedle sa šljivama i meringueom. Jako slatko, ali ukusno.

Restoran inače ima 150 sjedećih mjesta, a uredili su ga vlasnici koji su u to uložili puno truda, pažljivo birajući svaki detalj što interijer restoran čini posebnim. Nude vrhunska vina na čaše koja se jako dobro stapaju s jelima. Cijene glavnih jela kreću se od oko 100 do 150 kuna, a za konkretne cijene s menija i vlastito doživljavanje atmosfere morat ćete posjetiti Chop Old House.