Home Izdvojeno Obustava prometa od 15:30, policija najavljuje sankcije

Obustava prometa od 15:30, policija najavljuje sankcije

PODIJELITE

Iz građanske inicijative “Stop rastu cijena goriva” spremni su za novi bunt. Pozivaju građane da danas u vremenu od 15.30 do 16.30 sati ugase motore svojih automobila, blokiraju promet i tako se pridruže akciji. Iz inicijative sudionicima napominju kako će jedan trak osigurati za nesmetano kretanje kola hitne pomoći, vatrogasaca i policije, a na prosvjed su pozvali i bicikliste, motoriste, pa i pješake.  Zahtijevaju da cijena goriva padne na 9 kuna, a do kraja sezona na 8 kuna po litri.

“Ova akcija je prvi korak u borbi za jeftiniju i održivu državu iz koje se ne bježi”, rekao je jedan od organizatora, Damir Kristijan Rogina.

Na akciju su spremni i polcijski službenici koji će, poručuju, biti na terenu i sankcionirati prekršitelje koji će inicirati zaustavljanje vozila čime se ugrožava promet i ometa njegovo  normalno odvijanje. Podsjetimo, kako je prošli tjedan održan prvi, desetominutni prosvjed pod motom #gasimotor, a prema policijskom izvješću u blokadi hrvatskih prometnica sudjelovalo je 2572 vozila. Danas očekuju oko deset tisuća vozila.