Home Izdvojeno Oboabona novi igrač HNK Gorice

Oboabona novi igrač HNK Gorice

Prošle sezone bio je član saudijskog Al-Ahlija, za koji je odigrao osam utakmica, a u redove HNK Gorice došao je kao slobodan igrač

PODIJELITE

Novi igrač HNK Gorice je 28-godišnji nigerijski reprezentativac Godfrey Itama Oboabona koji je potpisao ugovor i pridružio se trenutačno petoplasiranoj momčadi HT Prve lige.

Oboabona je primarno centralni branič, koji može pokriti i obje bočne pozicije, kao i ulogu defenzivnog veznog igrača, a za Nigeriju je od 2012. nastupio 39 puta i pritom postigao jedan pogodak.

Karijeru je počeo u nigerijskom Rising Stars FC, klubu iz Ondoa, njegova rodnoga grada. Od 2010. do 2013. igrao je za Sunshine Stars, nigerijskog prvoligaša iz grada Akure, da bi 2013. prešao u redove turskog prvoligaša Çaykur Rizespora. U četiri sezone odigrao je 96 utakmica u najvišem rangu turskog nogometa i postigao pet pogodaka. Prošle sezone bio je član saudijskog Al-Ahlija, za koji je odigrao osam utakmica, a u redove HNK Gorice došao je kao slobodan igrač.

Pravo nastupa za Goricu Oboabona će imati čim bude riješena potrebna dokumentacija, a treninzima naše prve momčadi priključuje se odmah.