Home Vijesti Obitelj Andričić traži pomoć za svoga sina

Obitelj Andričić traži pomoć za svoga sina

PODIJELITE
foto: Anđelka Andričić

Mjesecima već traje agonija u obitelji Andričić koja se bori za život svoga sina Markice. Markica je rođen 1982. godine s dijagnozom cerebralne paralize. Osnovnu školu pohađao je u Centru za odgoj i obrazovanje ”Goljak”, a završio je srednju školu u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Dubrava, pletački smjer. No zbog urinarne infekcije 2014. godine, život Markice danas je ugrožen. Liječio se gotovo tri godine u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, a ondje je i boravio neko vrijeme kada su mu se počele pojavljivati rane na tijelu. Doktori u Novoj bolnici su u konačnici preporučili rezanje obje noge u kukovima što njegova majka Anđelka ne želi prihvatiti, jer kaže, kada su tek došli na liječenje, rečeno joj je da se ništa ne brine jer da to nije prvi slučaj s kojim se suočavaju. Anđelka okrivljuje liječnike za nastanka rana jer se o njezinom sinu nisu dobro brinuli za vrijeme liječenje i nisu ga redovito okretali i tako spriječili nastanak rana.

– Jedini spas za Markicu i njegove noge je operacija u Münchenu za koju sam se sama raspitala. Poslala sam dokumentaciju tamo i nadam se da će pozitivan odgovor stići što prije jer vremena ima sve manje. Po svemu sudeći troškove operacije ću morati podmiriti sama, a kako mi je okvirno rečeno, operacija i liječenje će stajati toliko da taj iznos ne mogu zaraditi u naredna tri života – rekla je majka Anđelka za in-portal.hr koja je i putem našeg portala zamolila sve za pomoć. Kako nam je rekla, Markica je trenutno u bolnici zbog upale pluća, no ide prema ozdravljenju.

Obitelj Andričić ima niske prihode, a gotovo sve odlazi na hranu, higijenske potrepštine i lijekove. Sredstva za liječenje svoga sina nemaju pa su bili primorani obratiti se javnosti nakon što im je HZZO dao negativan odgovor. Za liječenje u inozemstvu potrebno im je 140 tisuća eura. Više informacija o cijeloj priči možete pronaći ovdje i ovdje.

Financijska sredstva za liječenje Markice Andričića možete uplatiti na račun:
Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475.
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Kontakt: Anđelka Andričić; 098/ 958 47 22.
Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske 2