Home Izdvojeno Novi investitori u RZ Rakitovec, rok za izgradnju dvije godine

Novi investitori u RZ Rakitovec, rok za izgradnju dvije godine

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o prodaji zemljišta površine 34 tisuće kvadrata, procjenjene tržišne vrijednosti oko 370 tisuća eura

PODIJELITE

Radna zona Rakitovec polako se puni novim investitorima koji će nedaleko grada otvoriti svoje proizvodne hale i nova radna mjesta. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o prodaji većeg djela zemljišta, površine 34 tisuće kvadrata, procjenjene tržišne vrijednosti oko 370 tisuća eura, za koju je interes iskazalo nekoliko investitora.

Naime, riječ je o zemljištu koje je već 2015. bilo predmet interesa jednog od ponuđača. Tu je trebala niknuti moderna tvornica parketa, no zbog, kako kažu u gradu, izvanrednih okolnosti, investitor je odustao i raskinuo potpisani predugovor s gradom. Sada je ta parcela ponovo na bubnju, s početnom cijenom od 79,80 kuna po četvornom metru, a grad, kako bi se zaštitio, dao je rok od dvije godine za dovođenje nekretnine u funkciju.

Iako su odluku o prodaju podržali i oporbeni klubovi vijećnika, SDP je imao prigovor na dosadašnje gospodarenje zemljištem koje se, s obzirom na prethodnu situaciju, kažu- nije pokazalo učinkovitim. Osim toga, smatraju kako bi bilo korisnije da se zemljište dalo u najam pod određenim uvjetima što bi već u ovom trenutku značilo nove pogone i radna mjesta. SDP-ovca Damira Šimunića zanimalo je i postoji li tamo dio državnog zemljišta i u kojoj su fazi pregovori s ministarstvom državne imovine da se to zemljište daruje gradu.

Pročelnik, Domagoj Ilečić

Resorni pročelnik Domagoj Ilečić istaknuo je kronologiju od 2013. kad su raspisani prvi natječaji. Ponovio je kako se dio zemljišta u toj zoni konstantno prodavao, pa iako su razmišljali o opciji najma, Ilečić ističe kako je tu riječ o malim poduzetnicima koji su htjeli imati svoje pogone i postrojenja. “Zona trenutno broji pet poduzetnika, od kojih su dva u fazi ishođenja potrebne dokumentacije za izgradnju, dok je jedan zakupio zemljište u zoni. Ukupno je 100 zaposlenih, a s novima koji tek otvaraju pogone bit će oko 140 zaposlenika”, objasnio je Ilečić te dodao kako u tom djelu postoje parcele koje su državne, no resorno ministarstvo još nije odgovorilo na zahtjev Grada da im se dodijeli državna zemlja kako bi je stavili u pogon.