Home Vijesti Nova aplikacija MUP-a: Više nema prelaska granice za one s neplaćenim kaznama

Nova aplikacija MUP-a: Više nema prelaska granice za one s neplaćenim kaznama

Na taj način žele u značajnoj mjeri procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije

PODIJELITE
Foto: PU Zagrebačka/Ilustracija

MUP je kroz projekt „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“ uveo novu mogućnost hrvatske policije, a koja je u primjeni od 31. kolovoza ove godine.

Naime, kako ističu iz MUP-a, u okviru ovog sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije, policijski službenici su počeli raditi s novom aplikacijom.

– Pomoću ove aplikacije imamo uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci moći utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj – kazali su iz MUP-a.

Nema prelaska granice bez plaćanja kazne

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

– Na ovaj se način se u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge pak strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje – ističu.