Home Izdvojeno NOGOMET Bez obzira na sve, sezona iz snova

NOGOMET Bez obzira na sve, sezona iz snova

Ostala je samo tanka nada, više teorija da će Gorica u Europsku ligu

PODIJELITE

Porazom protiv Dinama i pobjedom Osijeka nad Rijekom, najvjerojatnije je Gorica ostala bez mogućnosti da u ljeto nastupi u kvalifikacijama za Europsku ligu. Naime, još je ostala samo čista teorija, Gorica bi trebala dobiti Osijek i Lokomotivu, a Osječani izgubiti od njih i u posljednjem kolu od Intera na domaćem travnjaku, ali to već spada u domenu pomalo i znanstvene fantastike.

Ostaje činjenica da je Gorica odlično rezultatski igrala protiv velikih protivnika, osim, naravno, protiv Dinama. Jer, samo su od prvaka poraženi u sva četiri navrata, a ne smijemo zaboraviti i s ponosom to isticati: Gorije je čak tri puta svladala Rijeku, dva puta Hajduk. A, to su, priznat ćete, značajni dosezi. Nažalost, u konačnici nisu bili dovoljni da zauzmu treće ili barem četvrto mjesto, koje bi im omogućilo da nastupe u Europi, prvi put u povijesti. Ali, kao što najavljuju čelni ljudi kluba, idu dalje i sigurno će i oni okusiti „miris Europe“ i to vrlo brzo. Podsjetimo, sljedeće sezone, zbog uspjeha Dinama u Europskoj ligi, Hrvatska će dati pet predstavnika u europska natjecanja.
U svakom slučaju, Gorici ostaje za odigrati još dva prvenstvena susreta. Prvi je već u nedjelju u 19 sati kada na Gradskom stadionu dočekuju Osijek. Na njima je da naprave prvi korak, pobjede i na taj način se na najljepši mogući način oproste od svoje vjerne publike.

Goran Klobučarić