Home Izdvojeno Nema zabranjenih tema, sve je dopušteno!

Nema zabranjenih tema, sve je dopušteno!

PODIJELITE

Putujuća izložba karikatura „Nezaposlenim ulaz Zabranjen“ stiže u Veliku Goricu. Knjižnica Galženica u kojoj će se u utorak, 18. ožujka, u 19 sati izložba otvoriti pripremila je i zanimljiv dodatak. Naime, na otvorenju će nastati i desetak portreta posjetitelja.

JesusCorpOve godine turnejom „Nezaposlenim ulaz Zabranjen“ predstavit će se ponajboljih 50-ak radova Nenada Ostojića i Krešimira Kvešteka, karikaturista koji svojim radovima pripadaju u sam vrh hrvatske karikature. Njihovih radovi stvarani posljednje dvije godine zasigurno će nasmijati i/ili barem natjerati na razmišljanje sve koji ih dođu pogledati.

– Izložbu je organizirala grupa 100% Hardcore u cilju promocije hrvatske karikature, crtačke bodlje, koje je danas nezasluženo izgurana na marginu likovnosti. Hrvatski karikaturisti izuzetno su cijenjeni izvan domovine, što potvrđuju mnogobrojne nagrade osvajane proteklih godine na najpriznatijim međunarodnim festivalima diljem planeta. Nažalost u Hrvatskoj, osim Nika Titanika i Srećka Puntarića  Felixa, Joška Marušića i Otta Risingera, ostali vrsni majstori satire i provokacije nepoznati su široj javnosti – objasnio je karikaturist Nenad Ostojić.

U sklopu ovogodišnje turneje „Nezaposlenim ulaz zabranjen“ karikaturisti će obići šest gradova u tri mjeseca. Počeli su u Vrbovcu 18. veljače, slijede Sisak, Velika Gorica, Koprivnica i Karlovac, a završava početkom svibnja u Zagrebu.

domino efekt