Home Izdvojeno Naučite kako pomoći ozlijeđenoj osobi i kako ju oživjeti uz pomoć AVD...

Naučite kako pomoći ozlijeđenoj osobi i kako ju oživjeti uz pomoć AVD uređaja

PODIJELITE
Foto: Crveni križ Velika Gorica / Facebook

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica u Parku dr. Franje Tuđmana sutra će održati smotru prve pomoći i vježbu gradskog interventnog tima. Program traje od 8 do 20 sati, a smotra počinje u 11 sati.

-Dođite svi i pogledajte kako bi izgledalo evakaucijsko naselje u slučaju elementarne nepogode. Amputirani prst, krvarenje, utopljenici – što biste učinili da se susretnete s takvom povredom? Naučite kako pomoći povrijeđenom i što napraviti ako netko dobije srčani udar. Možete naučiti kako oživjeti čovjeka s AVD (automatskim vanjskim defibrilatorom). Dođite i pogledajte naše ekipe prve pomoći. -pozvali su iz GDCK Velika Gorica.

Princip smotre je da svaka ekipa osmisli jedno radno mjesto na kojem mogu biti do tri povrijeđene osobe s višestrukim povredama. Sudjelovati mogu ekipe raznog tipa: podmaladak, mladež, ekipe interventnih gradskih i županijskih timova, ekipe vatrogasaca, učitelja, veleučilišta, ekipa ulice ili kvarta. Tako se ove godine prijavila ekipa Britanskog veleposlanstva, doznajemo iz Crvenog križa Velika Gorica.