Home Crna Kronika Napuhao 2,14 promila pa prenoćio u policiji

Napuhao 2,14 promila pa prenoćio u policiji

PODIJELITE

Tijekom vikenda, u noći sa petka na subotu i sa subote na nedjelju, velikogorički policajci proveli su akcije ”Alkohol i opojne droge” i ”Brzina”.

Sankcionirali su 13 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola. Jedan je imao do 0,50 promila alkohola u krvi, petero između 0,51 i 1,00 promil, a isti broj vozača napuhao je između 1,01 i 1,50.

Vikend-rekorder zaustavljen je u Vukomeričkoj 13 u Velikoj Gorici. 28-godišnjak je napuhao 2,14 promila te je odveden u policiju na triježnjenje. U sobi gdje je prenoćio pridružio mu se još jedan vozač koji je vozio pod značajnim utjecajem alkohola jer je napuhao više od 1,51. Nakon otrježnjenja, uhićeni su i uz Optužni prijedlog sprovedeni dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorica.

-Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Također su tijekom provođenja akcije utvrđeni i ostali prekršaji: dva prekršaja nepropisnog parkiranja, jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom, dva prekršaja isteka prometne dozvole, šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Ukupno su utvrđena 32 prometna prekršaja.-rekli su u Policijskoj postaji Velika Gorica.