Home Crna Kronika Muke po ZET-u: “Iz autobusa curi voda, molim izađite”

Muke po ZET-u: “Iz autobusa curi voda, molim izađite”

PODIJELITE

Jutros oko 7:40, požalila nam se je čitateljica, u samom centru, blizu ZET-ove garaže, tek što je ušla u autobus, morala je izaći. Vozač je obavijestio putnike da iz autobusa curi voda, odnosno da ne može dalje. Umjesto oznake “268 Velika Gorica – Zagreb” pojavio se je narančasti natpis “Autobus u kvaru”.

“Već dvadeset godina ovo je problem”, ispričala je. “Periodično se obećava riješiti, ali od toga nikada ništa. Ne samo to, nego nas uvjeravaju da treba zbog klimatskih promjena više koristiti javni prijevoz, a tek onda bi linije trebale biti učinkovite. Osim toga, nema svatko novca da si može priuštiti osobni automobil”

Na lokalne linije čitateljica se ne žali, kaže da one funkcioniraju besprijekorno, ali da s onom za Zagreb stalno neki problemi. Autobusi ili se kvare ili preskaču vozni red, što se događa uglavnom u popodnevnim satima, kada se vraća s posla iz Zagreba.

“U interesu svakoga, i građana Velike Gorice, ali i Zagreba, bilo bi dobro da se ovaj kronični problem konačno riješi”, zaključila je.

Foto: čitateljica