Home Gospodarstvo MOST i Bekavac poslali priopćenje o nužnom preseljenju Hitne pomoći u Velikoj...

MOST i Bekavac poslali priopćenje o nužnom preseljenju Hitne pomoći u Velikoj Gorici

“Postojeći prostor hitne pomoći, uz potporu Grada valja prenamijeniti u razvoj specijalističke zdravstvene zaštite te proširenje i osuvremenjivanje kapaciteta laboratorija.”

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Bekavac dotaknuo se teme nužnog preseljenja Hitne pomoći u Velikoj Gorici, upozorivši na činjenicu da je objekt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Velikoj Gorici neprimjeren za potrebe pacijenata, ali i zdravstvenih djelatnika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tehnologija i djelatnost hitne medicinske pomoći traži izmještanje u novi, suvremeno i stručno osmišljen i pripremljen prostor. U javnosti najavljeno planiranje kupnje objekta obiteljske kuće u svrhu djelomičnog rješavanja ovog problema ne koristi pacijentima, niti djelatnicima, te predstavlja rasipanje resursa vremena i novaca koji su mogli znatno bolje biti utrošeni u pripremu i izvedbu projekta novog objekta hitne medicinske pomoći. Osim ovog, nažalost, poslovanje našeg županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć opterećeno je i nezakonitim organiziranjem i plaćanjem rada zdravstvenih djelatnika saniteta i hitne pomoći. Deblji kraj izvlače pacijenti uslijed nedostatka vozača i medicinskih tehničar”, objašnjava dr. Bekavac, koji osim u Klaićevoj, kao anestiziolog radi i u covid bolnici u Dubravi.

Istaknuo je kako vidi rješenje u isticanju interesa gradske uprave u planiranju premještaja djelatnosti hitne medicinske pomoći i saniteta u za to primjeren prostor, kao i u osmišljavanju mjera planiranja i poticaja zapošljavanja medicinskih tehničara i vozača u djelatnosti saniteta i hitne pomoći.

“Postojeći prostor hitne pomoći, uz potporu Grada valja prenamijeniti u razvoj toliko potrebne, a zanemarene i nikad dovoljno prepoznate specijalističke zdravstvene zaštite te proširenje i osuvremenjivanje kapaciteta laboratorija.