Home Izdvojeno ‘Mogu i sudjelujem’

‘Mogu i sudjelujem’

PODIJELITE

Udruženje ‘Djeca prva’ predstavilo je projekt ‘Mogu i sudjelujem’ koji provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i Centrom za djecu, mlade i obitelj, te u suradnji s Dječjim vrtićem ‘Ciciban’. Cilj projekta je osvijestiti predškolsku djecu o njihovom pravu na participiranje u procesu donošenja odluka u lokalnoj zajednici.

prilog Mogu i sudjelujem_2

– Mislim da je važno da naši mladi sugrađani pokažu da mogu i da sudjeluju u kreiranju programa namijenjenih njima, a na Gradu Velikoj Gorici kao i svake godine osigurati određena sredstva kako bi djeci poboljšali kvalitetu života – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice.

Po prvi put partner jednog ovakvog projekta je Dječje gradsko vijeće kao predstavničko tijelo djece u Velikoj Gorici koje zagovara prava djece i iznosi probleme s kojima se ona suočavaju u svojoj zajednici.

prilog Mogu i sudjelujem_5

– Ja govorim ime djece kao i cijelo Dječje gradsko vijeće. Veselim se ovom projektu i nadam se da će sve ispasti dobro. – izjavio je Matija Dražetić, vijećnik Dječjeg gradskog vijeća.

Velika Gorica se može pohvaliti da je Grad prijatelj djece i stoga ne čudi što je Grad jedan od partnera na ovom projektu.

– Grad Velika Gorica se već godinama trudi poticati i živjeti pravo sudjelovanja djece, pogotovo kada se radi o pitanjima koja se tiču njihovog života u zajednici u kojoj odrastaju. Ovaj projekt ojačat će i pomoći će još jačem ostvarivanju prava na sudjelovanje djece u procesu donošenja odluka u lokalnoj zajednici. – istaknula je Arijana Mataga Tintor iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice.

prilog Mogu i sudjelujem_7

Jedan od partnera na ovom projektu je i Centar za djecu, mlade i obitelj koji će sudjelovati u provedbi radionica na temu dječje participacije koje će se održati u Dječjem vrtiću ‘Ciciban’ u Novom Čiču. Radionicama će prisustvovati djeca i njihovi roditelji.

– Uz to sudjelovali smo u koncipiranju projekta, u osmišljavanju ideje, ali po tom pitanju ipak je najviše posla napravila Udruženje ‘Djeca prva’. – objasnila je Sanda Puljiz, Centar za djecu, mlade i obitelj .

Projekt sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru natječaja za financiranje projekata usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. Projekt će trajati devet mjeseci.