Home Izdvojeno MJESEC KNJIGE Stižu nam Bajsići!

MJESEC KNJIGE Stižu nam Bajsići!

U utorak u gradsku knjižnicu stižu otac i kći, multitalentirani Tomica i Nina Bajsić

PODIJELITE

U mjesecu hrvatske knjige kojemu je tema književnost i glazba, dolaze nam posebni gosti – otac i kći, multitalentirani Tomica i Nina Bajsić. Tomica je pisac, pjesnik, prevoditelj s nekoliko jezika i aktualni predsjednik hrvatskoga PEN-a. Njegov život, a i njegovo stvaralaštvo obilježila su dva važna iskustva – jedno su putovanja po Južnoj Americi, naročito Brazilu, kroz koja upoznaje kulturu i jezik, a drugo je sudjelovanje u Domovinskom ratu zbog kojega je prekinuo studij i kao dobrovoljac prošao gotovo sva važna ratišta. Doznat ćemo od njega kako je to ploviti po rijeci Rio Negro i obilaziti Amazonu, koliko su na njega utjecali veliki pomorci i istraživači, kako to izgleda na jednom od najvećih svjetskih festivala poezije u kolumbijskom Medellínu i što može poezija protiv oružja.

Njegova kći Nina studentica je dramaturgije, autorica nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio-drama, piše poeziju i kratke priče te sve češće nastupa kao glazbenica, solo ili u pratnji benda. Ove godine pohvaljena je na Goranovom proljeću pa ćemo ju zamoliti da nam pročita neke od tih pjesama, a otpjevat će nam i nekoliko pjesama iz svog snovitog i nježnog indie-folk repertoara kojima će vas sigurno očarati. Ne propustite čuti i vidjeti ovo dvoje izuzetnih ljudi!

Ovaj književno-glazbeni susret održat će se u utorak 5. studenoga 2019. u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, a razgovor će moderirati Romana Perečinec, književna prevoditeljica i promotorica domaće poezije, zahvaljujući kojoj smo već imali prilike upoznati mnoga zanimljiva pjesnička imena i ugostiti ih u
Velikoj Gorici.