Home Izdvojeno MIRNI PROSVJED U KUČAMA Zbog radova na aglomeraciji bušimo gume, ulice razrovane,...

MIRNI PROSVJED U KUČAMA Zbog radova na aglomeraciji bušimo gume, ulice razrovane, nema znakova upozorenja!

PODIJELITE

Mještani Kuča više ne mogu. Dugo su, kažu, šutjeli, nezadovoljstvo se gomila. Radovi, strojevi i bageri koji su već mjesecima na području Mjesnog odbora Kuče i okolice, zaduženi za radove na Aglomeraciji, učinili su veliku štetu.

„Ne poštuju se rokovi, ne poštuju se planovi, po cestama su rupe, uništavaju se vozila. Bar troje mještana je poderalo gume u svojim ulicama i pred svojim kućnim pragovima. Diže se prašina, rijetko se posipava, a još rjeđe obavještava kad će i gdje biti radovi, iako je izvođač to dužan činiti svaki tjedan! Ulice su zatvorene, nema znakova o obilasku. Evo u Turopoljskoj sam poljubio bager!“, nabraja Dražen Mataković organizator mirnog prosvjeda održanog u Kučama.

Nismo tu da paradiramo nego da normalno funkcioniramo

Pitanja je puno, baš kao i posla, no Kučani su spremni na razgovore i dogovore, tolerantni su i strpljivi. Ipak, ne mogu se pomiriti s činjenicom da su ulice razrovane, a da nema prethodne najave o radovima baš kao ni znakova upozorenja. „Tražimo da se poštuju dogovori i potpisani ugovori jer netko mora komunicirati i netko mora odgovarati, a to su izvođači radova. Nismo ovdje da paradiramo nego da normalno funkcioniramo“, dodaje pomirljivo Mataković.

Ovo je prljav posao, izdržite još malo

Da se razgovori vode u tolerantnoj i pomirljivoj atmosferi potvrđuje i Mladen Zorić, direktor firme koja je podizvođač na ovoj dionici, a koja obuhvaća i Podotočje, Čičku Poljanu pa i Rakitovec, a u komunikaciji su i s mjesnim odborima. „Svoj posao smo radili kvalitetno, radovi su skoro 95 posto pri kraju i slijedi finalizacija. Ovo je prljav i zahtjevan posao i znam da je teško, no još malo izdržite. Znam da nismo uvijek u pravu, ali trudimo se biti korektni, svakome smo dali riječ i trudimo se održati je“, govori Zorić.

Okupljeni građani iskoristili su prosvjed kako bi izvođačima uputili i pitanja o asfaltiranju ali i priključcima, na što je odgovore pokušao dati Ivan Dubravica, predstavnik VG Vodoopskrbe.

Tu je i problem asfaltiranja dionice ceste između Kuča i Podotočja kao i niz drugih malih poddionica, upita i ulica zbog kojih mještani Kuča već mjesecima ne mogu normalno živjeti. „Nitko ne spori da se radovi moraju održati, da za sobom nose buku, prašinu i rupe. Mi želimo samo da se dogovori i rokovi poštuju, a građani obavještavaju“, apelirao je Mataković.