Home Izdvojeno MEĐUNARODNO PRIZNANJE Meridijan 16 dobitnik Eko zelenog certifikata

MEĐUNARODNO PRIZNANJE Meridijan 16 dobitnik Eko zelenog certifikata

...i to u kategoriji GOLD, čime je započeo novi trend u razvoju, projektiranju, gradnji, upravljanju i održavanju investicijskih projekata u Hrvatskoj

PODIJELITE

Malo koja poslovna zona u Hrvatskoj se može pohvaliti sa, možda i jednim od najvećih i najvažnijih, eko priznanjem u svijetu, DGNB međunarodnim zelenim certifikatom. Meridijan 16 Business Park jedan je od njih. Ovo veliko priznanje i certifikat svečano su im uručeni večeras u prostoru Turističke zajednice Grada Velike Gorice, a proslava je, uz  suradnike okupila i brojne gospodarstvenike, predstavnike Grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem te partnere.

“Bez novih investicija nema ni novih radnih mjesta ni stvaranja novih vrijednosti kao ni punjenja gradskog, županijskog, pa ni državnog proračuna, a bez punjenja gradskog proračuna nema ni zadržavanja dosegnutog komunalnog standarda, daljnjeg razvoja, podizanja standarda predškolske brige o djeci, udrugama koje ovdje djeluju…”i ističe gradonačelnik Barišić.

Meridijan 16 prva je zelena zona u Hrvatskoj koja se prostire na oko milijun metara kvadratnih. Trenutno su u Zoni tri tvrtke koje posluju te još 10-tak koje su u procesu dobivanja potrebnih dozvola. Meridijan 16 je uspješno okupio velike kompanije iz Europe te manje koje rade u lokalnim industrijama.

“Vizija nam je ovdje napraviti eko industrijsku zonu. Želimo pokazati da ekologija i ekonomija mogu zajedno funkcionirati. Želimo graditi bolje zgrade za bolju budućnost”, ističe suvlasnik i developer projekta Meridijan 16, dr. Richard Teichmann.

 

U svim fazama razvoja Zona se vodi načelima zelene i održive gradnje. Uvedena je led rasvjeta, biciklističke staze, koristi se infiltrirana voda, štedi energija…

“Sve to radimo s ciljem da jednog dana, kad zona u potpunosti profunkcionira ona bude ugodno mjesto za rad ali i za ljude koji će ovdje dolaziti, šetati, voziti bicikl. Želimo da to bude poslovni park po mjeri suvremenog čovjeka”, zaključila je direktorica društva Meridijan 16, Ivana Bakunić.