Home Izdvojeno Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Policija apelira – poštujmo „Znak pristupačnosti“

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Policija apelira – poštujmo „Znak pristupačnosti“

Podsjećaju na prometnu kulturu kroz Akciju „Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti“

PODIJELITE

Danas, 3. prosinca na inicijativu Ujedinjenih naroda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom slijedom čega će policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provesti ciljanu preventivno – represivnu akciju „Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti“.

– Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti i podizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o znaku pristupačnosti (Narodne novine 78/08 i 87/14) propisan je način korištenja znaka pristupačnosti i eventualne sankcije za prekršitelja, dok je člankom 82. propisana sankcija za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za vozila sa znakom pristupačnosti – kazali su iz policije.