Home Najave Matineja za umirovljenike: Pogledajte komediju Marginalci

Matineja za umirovljenike: Pogledajte komediju Marginalci

Film je o svima koji zavređuju više, a ne dobivaju ono što zaslužuju i čija se radnja odvija u selu Črevo koje broji 365 stanovnika te u kojemu je Bog odavno rekao laku noć

PODIJELITE

Zadnjeg petka u mjesecu ponovno se održava Matineja za umirovljenike u kojoj umirovljenici imaju priliku besplatno pogledati film. Ovog petka, 25. studenog, na redu je komedija Ljubomira Kerekeša pod nazivom Marginalci.

“Znate gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV (“Naša najnovija hrvatska televizija”) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Precednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom.”

Svi smo mi Marginalci. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju “Zbogom oružje”, a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popiti ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike. Živjela Hrvatska! Živjeli MARGINALCI!”, opis je i sadržaj filma.

Projekcija je 25.11. u 11 sati, a za umirovljenike je ulaz besplatan.