Home Izdvojeno “Turopoljska poculica” za najbolju priču na kajkavskom otišla u Šiljakovinu

“Turopoljska poculica” za najbolju priču na kajkavskom otišla u Šiljakovinu

Najbolja kratka priča na kajkavskom je Črni kaj Stjepana Zlodija iz Šiljakovine

PODIJELITE

Na Matičinom književnom natječaju “Turopoljska poculica” proglašeni su najbolji autori u nekoliko kategorija. Na natječaj su prispjela 32 rada. Kajkavskim jezikom napisano je 12 radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisano je 20 radova. Najbolja kratka priča na kajkavskom je Črni kaj Stjepana Zlodija iz Šiljakovine, dok je najbolju priču na standardu napisala Mirjana Pejak iz Starog Pračnog (Sisak) pod naslovom “Privjezak sudbine”.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać i Božidar Prosenjak odabrali su još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor. Oni su: Voz sena Velikogoričanke Nevenke Lang, zatim  Malčica i skruhani angel Tibora Martana iz Novog Marofa, Bomboni LJiljane Brković Zorčić iz Siska i tekst Čitko i Putko Ljerke Pukec iz Zagreba.

Inače, radovi su prispjeli iz cijele Hrvatske; od Siska, Ludbrega, Zagreba, Slavonskog broda, Oroslavlja, Karlovca, Opatije, Zadra, Varaždina ili pak turopoljskih mjesta poput Buševca, Kobilića, Vukovine…