Home Izdvojeno Maske sada nosimo svugdje: kod frizera, u banku, trgovine..

Maske sada nosimo svugdje: kod frizera, u banku, trgovine..

Ovo je do sada bila preporuka, a sada je obveza

PODIJELITE

Nakon prve odluke, koja je stupila na snagu u ponedjeljak, Nacionalni stožer civilne zaštite proširio je odluku o obaveznom nošenju maski.

Po novome je nošenje maske obavezno za sve zaposlenik zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, putnike, vozače i ostale zaposlenike u javnom prijevozu, kupce i zaposlenike u trgovinama te zaposlenike u ugostiteljskim objektima, ali se odnosi i na sve druge institucije u kojima se okuplja i zadržava veći broj ljudi te se odnosi i na stranke, i na zaposlenike tih institucija.

Ovo znači da sada moramo nositi maske u pošti, banci i svim drugim mjestima gdje dolazimo u bliski kontakt i čekamo uslugu. Odluka se odnosi i na sve uslužne djelatnosti poput pedikera, frizera i ostalih.

Vrlo važna napomena stožera je da je to do sada bila preporuka, a sad je obveza. Ministar Božinović upitan je u vezi kažnjavanja u sinoćnjoj emisiji RTL Danas. “Mi ćemo činiti sve da ne moramo dolaziti u situaciju da se ljude kažnjava. Međutim, ukoliko netko svjesno ne bude htio nositi masku koja je obvezna i time u zatvorenom prostoru ugrožava zdravlje ljudi, vjerojatno bi onda i nadležna tijela poduzela i neke druge radnje.”, izjavio je Božinović.