Home Sport Maraton klub: Zlato za Ninu Vuković na otvaranju nove atletske sezone

Maraton klub: Zlato za Ninu Vuković na otvaranju nove atletske sezone

U top deset atletičarki, od ukupno njih 25 koje su prošle cilj na 600 m, čak četiri su iz goričke Atletske škole

PODIJELITE
Foto: MKVG/web

Na zagrebačkom velesajmu protekle je subote, 22. siječnja održano je dvoransko „Otvoreno prvenstvo grada Zagreba” u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza. Na ovom atletskom natjecanju sudjelovalo je sedam članova Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, uz velik broj domaćih i inozemnih atletičara.

Natjecanje je obilježilo pregršt dobrih rezultata i sedam novih hrvatskih dvoranski rekorda. Najiskusniji član Berislav Devčić nastupio je u disciplini brzo hodanje na 3000 m i s ciljnim vremenom 17:27,28 zauzeo odlično treće mjesto te na klupski saldo upisao brončanu medalju. U disciplini trčanja po atletskoj stazi na 3000 metara Anja Petračić se plasirala na trinaesto mjesto s vremenom 12:44,55. U disciplini na 600 m raspored skupina, temeljen na rezultatskim normama, htio je da u najjačoj četvrtoj skupini trče čak tri goričke atletičarke: Ema Vuković, Tena Martinec i Nina Vuković, dok je Lucija Sever svoj start čekala i ostvarila kroz treću jakosnu skupinu.

Kao debitantica u seniorskoj konkurenciji Nina Vuković (koja je još uvijek mlađa seniorka) se od samog strta izdvojila na čelo trke i kroz sva tri kruga dominantno vladala stazom, a kroz cilj prolazi kao prvoplasirana s vremenom 1:33,67, što je bilo i najbolje vrijeme dana na 600 m okrunjeno zlatnim odličjem.

Interesantna je i činjenica da su u top deset atletičarki, od ukupno njih 25 koje su prošle ciljem na 600 m, čak četiri iz velikogoričke Atletske škole. Nakon prvoplasirane Nine Vuković, na četvrtom mjestu ukupnog poretka našla se Tena Martinec s vremenom 1:36,89, sedmo mjesto Ema Vuković s vremenom 1:41,26 i deveto plasirana Lucija Sever u vremenu 1:44,88 zatvara ovaj uspješni niz „mazatorica” trenera Franje Gavranovića.

Posljednji je na atletsku stazu izašao junior Viktor Benedetti u disciplini 200 m za seniore. Viktor je pokazao prepoznatljivo htjenje i borbenost, ali kombinacija treme i slabija jakosna skupina rezultirale su plasmanom na dvadeset i petu poziciju s vremenom 25,69 sec.

Odličan početak atletske dvoranske sezone za goričke atletičare nastavlja se već idućeg vikenda na istom mjestu, kada je Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore/ke.