Home Izdvojeno Majci Božjoj Vukovinsko poklonilo se na tisuće vjernika

Majci Božjoj Vukovinsko poklonilo se na tisuće vjernika

Najveće godišnje proštenje i svetkovinu Gospe u Vukovini ponovo pohodili brojni hodočasnici

PODIJELITE

Središnja proslava blagdana Velike Gospe i ove je godine održana u najvećem marijanskom svetištu u ovom djelu zemlje, crkvi Pohoda blažene Djevice Marije u Vukovini. Vjernici su odabrali između četiri misna slavlja, od kojih je, tradicionalno, ono najveće i najposjećenije, bilo središnje slavlje na otvorenom, koje je ponovo okupilo i brojne hodočasnike iz susjednih sela i Velike Gorice, stare i mlade koji su se došli pomoliti i pokloniti Gospi. Na misno slavlje stigli su i gradski čelnici. ” Neka nas Marijin blagoslov čuva i prati”, objavio je gradonačelnik Dražen Barišić  uz nekoliko fotografija.

Iz fotogalerije gradonačelnika Barišića

Gospa u Vukovini najviše je razveselila one najmlađe koji su veselje nastavili u zabavnom parku, na ljuljačkama, vrtuljcima, sa šećernom vatom, kokicama i slatkišima ili pak ispod brojnih štandova koji, nezamjenjivo, prate vukovinsko proštenje. Bilo je tu delicija za sve nepce, od pečenja pa do tradicionalnog gvirca, gibanica ili pak medenjaka, pa su mnogi predah od vrućine pronašli pod jednim od mnogobrojnih šatora.

Večer je bila rezervirana za svirku i koncerte koje su građani ponovo pohodili u velikom broju, a s obzirom na blizinu državne ceste promet je regulirala i policija. Prema prvim informacijama, sve je prošlo bez većih akcija i incidenata.