Home Izdvojeno Lovci se okupili na Ključić Brdu na Kupu Vukomeričkih Gorica

Lovci se okupili na Ključić Brdu na Kupu Vukomeričkih Gorica

PODIJELITE

Na Ključić Brdu u nedjelju je održan Lovno-kinološki Kup Vukomeričkih Gorica. Natjecala su se četiri lovačka društva u Kupu, a za natjecanje pojedinačno u trapu bilo je puno više prijava. Svoje vještine lovci su pokazali u tri natjecateljske discipline: u gađanju pokretne mete vepra, gađanju glinenih golubova i gađanju meta zračnom puškom.

Problem je da bi se natjecali u Kupu, moraju sudjelovati u svim disciplinama, a lovačka društva nemaju baš ekipe za sve i onda imamo samo četiri ekipe u Kupu – rekao je Miroslav Vidalina, tajnik Lovačkog društva ”Kuna” Kravarsko-Ključić Brdo koje je organiziralo natjecanje. Većina natjecatelja bili su lovci, ali došli su i oni koji se streličarstvom bave profesionalno.

Strijelci znaju zalutati i onda nam oni malo unište naše trud, ali sve je to sastavni dio sporta. U principu sve je ok – rekao je Ivan Matejčić, rukovoditelj streljaštva.

Iz Streljačkog kluba Turopolje-Lukavec na natjecanje je došao Željko. – Ovo je lijepa tradicija. Zadnjih godina nije bilo Kupa i falilo nam je. Vjerujem da će se lovci i strijelci iz Streljačkog kluba Turopolje-Lukavec nastaviti družiti, nama je u ovoj prirodi prekrasno. Natjecanje je održano na lovnom području lovnog ureda Velika Gorica. Lovištem u Ključić Brdu gospodari Lovačko društvo ”Kuna” koja je osnovano 1984. godine i ima 50-ak članova. Vidalina ističe kako ovaj dio ima potencijala privući još više lovaca. – Hladovine ima puno, ima puno šume. Što se lovstva tiče, jako je bogato divljači, srneće divljači najviše, divlje svinje ima, zeca, fazana i tako daje. Mislim da ima budućnost i samo treba više promovirati lovstvo. Radimo na tome da se ovdje poveća broj stranih lovaca, ali ne samo njih, uz lov ide još jako puno toga.

Matejčić je najavio i Dane lovstva u Velikoj Gorici koji bi se trebali održati u rujnu ove godine. Na njima će se predstaviti sva lovačka društva s velikogoričkog područja.