Home Crna Kronika Lopovi ne odmaraju za blagdane: Dugoprsti muškarac iz Kozma ukrao parfeme u...

Lopovi ne odmaraju za blagdane: Dugoprsti muškarac iz Kozma ukrao parfeme u vrijednosti 2.900 kuna

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Od 20. prosinca 2014. do 2. siječnja 2015. godine policija bilježi mnoštvo provala u obiteljske kuće. U kuću 73-godišnjeg vlasnika lopov je na sam Božić provalio kroz balkonska vrata. Iza sebe je ostavio ispremetane stvari, ali ništa nije otuđio. Neodlučan kradljivac upao je i u kuću 75-godišnjaka. Ušao je razbivši staklo na vratima terase, no na koncu ništa nije uzeo.

Provaljeno je i u obiteljsku kuću 74-godišnjakinje kojoj je ukradeno oko 10 tisuća kuna. Nepoznati počinitelj otuđio je zlatan nakit, ženski ručni sat i gotovinu u eurima i kunama.

64-godišnjakinji koja stalno boravi u Njemačkoj, na Staru godinu je ukradeno oko 1000 eura. Provalnik je ušao u njenu obiteljsku kuću kroz stražnji prozor i ukrao novac.

Lopovu je na Badnjak za oko zapeo i moped parkiran u dvorištu u Kurilovečkoj ulici. Krađu je spriječio sam vlasnik koji je pokušao zadržati počinitelja. Nakon bijega s mjesta događaja, brzom intervencijom policijskih službenika, isti je lociran i uhićen a protiv njega je pokrenuta kaznena prijava.

Iz stubišta stambene zgrade u Kolarevoj ukradena su dva, a iz stubišta druge zgrade u istoj ulici jedan bicikl, dok je u za vrijeme božićnih blagdana evidentirana krađa 6 visokotlačnih cijevi i 5 litara goriva iz vatrogasnog vozila u vlasništvu DVD-a Orle.

”Duge prste” imao je mlađi muškarac u velikogoričkom Kozmu, koji je uspio ukrasti parfeme u vrijednosti 2.900 kuna.

Provodeći preventivnu akciju „Mir i dobro“ na Staru godinu je na Tržnom centru gorička policija zatekla prodavače pirotehničkih sredstava bez izdanih dozvola. Pirotehnika im je oduzeta, a zaradili su optužne prijedloge kod prekršajnog suca.