Home Izdvojeno KUD Nova Zora slavi 100 godina rada

KUD Nova Zora slavi 100 godina rada

Središnja proslava je u subotu, a bit će predstavljen i film o 100 godina društva kao i monografija koja je u pripremi

PODIJELITE

Velika obljetnica za KUD Nova Zora iz Donje Lomnice koja je nizom već ranijih manifestacija tijekom godine najavila središnju proslavu. Došao je i taj dan pa je sada najavljujemo i mi. Okruglu obljetnicu, 100 godina društva proslavit će svečanom sjednicom u subotu, 8.lipnja.

“Društvo je odlučilo obilježiti obljetnicu s nizom programa tijekom godine, a jedan od većih i zahtjevnijih u organizacijskom i financijskom pogledu je izdavanje monografije koja bi bila presjek 100 godišnjeg kulturno-umjetničkog i amaterskog djelovanja u Donjoj Lomnici”, ističe tajnica Zlatica Krznarić.  Monografija, autora Slavka Stepanića, svjedočanstvo je proteklog vremena, dokumentirano slikom i riječima, a u projekt su uključeni brojni suradnici, članovi KUD-a i vanjski stručnjaci i suradnici.

Kulturno umjetničko društvo „Nova Zora“ iz Donje Lomnice već 100 godina obogaćuje društveni i kulturni život svojega mjesta ali i u brojnim drugim sredinama u zemlji i inozemstvu u kojima je nastupalo te kroz ples i glazbu oživljava tradiciju i starinu. Svega toga prisjetiti će se s dragim gostima u tom svečanom trenutku kojeg će uveličati i projekcija filma o 100 godina rada KUD-a.