Home Kultura KUD Dučec: Na posebnoj, elektroničkoj sjednici izabrano novo-staro vodstvo

KUD Dučec: Na posebnoj, elektroničkoj sjednici izabrano novo-staro vodstvo

"2022. godine Kulturno umjetničko društvo slavi veliku, stotu godišnjicu svog osnutka, pa pripreme moraju početi."

PODIJELITE

KUD Dučec je ovog vikenda sukladno epidemiološkim mjerama održao je nikad posebniju godišnju i izbornu sjednicu društva. Prije sjednice svi su članovi dobili materijale te su imali priliku očitovati se po svim točkama dnevnog reda. Ukupno se odazvalo 94 članova od njih 139 što znači da su sve odluke donesene na skupštini bile pravovaljane. Uz to, s obzirom na to da se Skupština odvijala na Valentinovo, sve članice Društva dobile su na poklon crvenu ružu.

Iako u 2020. godini nisu mogli funkcionirati kako su navikli, dio aktivnosti se ipak održao. Organizirani su Vidovi dani, Dučecove spelancije početkom i krajem godine, tiskana je knjižica „Dani svetog Vida, 2006.-2020.“, održan je seminar folklornog pjevanja, nabavljene su novi kompleti podravskih nošnja, otkupljene brojne nošnje iz Mraclina i okolice, nabavljeni su novi instrumenti, informatička oprema..

Prihvaćena sva izvješća i izabrano novo/staro vodstvo

Na Skupštini su prihvaćena sva izvješća za proteklu godinu, izglasani su program i plan rada za ovu godinu te financijski plan za iduću godinu, koji su postavljeni u skladu s ambicioznim planom Društva za predstojeće razdoblje. Donesen je i novi Statut Društva kojim će se rad tijela udruga prilagoditi novim okolnostima.

Izabrano je i novo/staro vodstvo, tako da sljedeće četiri godine Društvo vodi Matija Kos kao predsjednik, te Tomislav Krešimir Hubak kao tajnik Društva. Uz predsjednika i tajnika, Upravni odbor sastoji se od 13 članova: Sandra Crnić, Marica Cvetnić, Ratko Cvetnić, Lorena Galeković, Matija Galeković, Fabijan Kos, Josip Kos, Vjekoslav Kovačić, Željko Križanić, Maja Mravec, Jela Šimun, Vesna Tafra i Josipa Vukašinec. U Nadzornom odboru su i dalje Biserka Kos, Jasna Čunović i Maja Gotal.

Iako 2020. godina zasigurno nije bila godina za pamćenje, ipak ćemo je pamtiti zauvijek. Pandemija, prestanak rada Društva, veliki potres koji je sve pogodio – ako ne materijalno, onda duhovno. Napustili su nas i brojni Mraclinci: teta Katica i teta Nada – naše pjevačice, gđa. Barbara Galeković Ledarova – bivša tajnica društva, gospodin Krešo Hubak – dugogodišnji predsjednik našeg prijateljskog društva DVD-a Mraclin, g. Franjo Crnić Striko – voditelj i redatelj naše dramske skupine 50-ih godina, gđa. Vera Vincek koja je podržavala i pomagala društvu kad god je trebalo. U 2021. godini čekaju nas veliki izazovi. Osim borbe sa pandemijom te štetom od potresa, 2022. godine Kulturno umjetničko društvo slavi veliku, stotu godišnjicu svog osnutka, pa pripreme moraju početi. Velik je to izazov za sve članove, ali i novu upravu Društva„– stoji u Izvješću o radu Dučeca u prošloj godini.