Home Izdvojeno KRIŽEVO U KRAVARSKOM Želimo poboljšati kvalitetu života svih stanovnika

KRIŽEVO U KRAVARSKOM Želimo poboljšati kvalitetu života svih stanovnika

Dan općine Kravarsko okupio je brojne uzvanike, a vo što je napravljeno u zadnjih godinu dana

PODIJELITE

Općina Kravarsko u subotu je obilježila Dan općine, Križevo, što je ujedno i dan župe u Kravarskom koja se spominje još od 14 stoljeća, dok je tradicija školstva ovdje duga 150 godina. Svega se toga kroz proslavu prisjetio i načelnik općine, Vlado Kolarec koji je okupljenima predstavio što se sve radilo prethodnih godina. Treba istaknuti kako je u tijeku ishođenje potrebnih dozvola za otvaranje dječjeg vrtića koje je najavljeno za studeni 2019., opremljeno je pet novih igrališta, pred izdavanjem je građevinska dozvola za izgradnju 1300 metara vodovoda u Gornjem Hruševcu, a gotova je i studija utjecanja na okoliš i studija izvodljivosti za aglomeraciju Mala Buna.

„Naš je zadatak poboljšati kvalitetu života ljudi na ovom području, što i uspješno radimo. Izgrađena škola, dvorana, zatim druga infrastruktura, ceste, struja, vodovod- to je ono što znači ovdje život i ulažemo velike napore kako bi to ostvarili te pomogli roditeljima da odgoje mlade generacije koje će nastaviti naš posao“, zaključio je Kolarec.

Vlado Kolarec, načelnik općine

Dodajmo kako su ovdje u tijeku III. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine, u vrijednosti 32 tisuće kuna, a gotovo jednako toliko općina je utrošila za izradu planskih dokumenata za civilnu zaštitu i vatrogastvo. Nastavljena je i sanacija klizišta, rak rane ovog područja, pa su tako sanirana tri na prometnici Kolarci-Zagorci, a dva se saniraju i na državnoj cesti D31. Općina je s Hrvatskim vodama potpisala ugovor o sufinanciranju radova na sanaciji klizišta u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna.

Obnavljaju se i stari objekti, novi sjaj dobivaju društveni domovi. Izdana je građevinska dozvola za izgradnju društvenog doma u Gladovcu Kravarskom, a pred izdavanjem je i ona za izgradnju višenamjenskog objekta u Kravarskom. Ministarstvo je općini dalo vojni objekt u Pustikama, a na uređenje i opremanje društvenih domova u Barbarićima i Donjem Hruševcu uloženo je više od 60 tisuća kuna.

Sufinancira se i rad udruga, programi i projekti mjesnih odbora, DVD-a, KUD-a, programom javnih radova i ove je godine zaposleno četvero ljudi, a provodi se i projekt Zaželi kojim općina brine o starijim i nemoćnim stanovnicima, za koje brinu dugoročno nezaposlene žene s područja Kravarskog.

„Stvorili su se svi uvjeti da se Kravarsko razvija. Ono ima svoj potencijal, dovoljno je blizu velikih gradova da može biti njihov dio i konzumirati sve usluge i benefite, a opet je dovoljno daleko da pruži ugodan život i bijeg od gradske vreve“ poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

FOTO GALERIJA