Home Izdvojeno KOŠARKA Gorica je u sjajnoj formi uoči završnice prvenstva

KOŠARKA Gorica je u sjajnoj formi uoči završnice prvenstva

Sada više niti peto mjesto nije nedostižno

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Ovogodišnje natjecanje u košarkaškoj Premijer ligi vrlo je izjednačeno. Tu, naravno, ne mislimo na vodeći četverac: Cibonu, Zadar, Split i Cedevitu, već na ostatak momčadi. Jer, zanimljivo je pogledati prvenstvenu ljestvicu od petog do jedanaestog mjesta. A ona govori da je sedam momčadi u borbi za preostala četiri mjesta koje vode u doigravanje i da ih razdvajaju samo dvije pobjede.

Svi navijači Gorice mogu biti sretni i ponosni da je među tim sastavima i njihova Gorica. Momčad Josipa Sesara u posljednje dvije utakmice odigrala je vrhunski. Prvo su pobijedili Cibonu u njihovoj dvorani, da bi nakon toga razmontirali Vrijednosnice Osijek, ostavivši ih u čudi i nevjerici na minus 41. Gorica je na omjeru od osam pobjeda i devet poraza, što znači da su na samo pobjedu manje od petog Zaboka i baš šestog Osijeka. Doduše, s druge strane, imaju samo pobjedu više od Šibenika, Škrljeva, Hermesa i Alkara, pa nas u posljednjih pet kola očekuje jako puno uzbuđenja. Vjerojatno se do zadnjeg kola i zadnje utakmice neće točno znati tko će u doigravanje s koje pozicije.

Ono što daje vjeru i nadu da će u njega sigurno Gorica su sjajne igre momčadi, koje su krenule još prije mjesec dana na završnici Kupa Krešimira Ćosića, kada su u Splitu zaustavili domaćina i pružili dostojan otpor Cedeviti u polufinalu. Prvenstvena uzbuđenja se nastavljaju već za vikend kada u nedjelju od 18 sati Gorica gostuje u za njih sretnom Splitu.

Goran Klobučarić