Home Sport KOŠARKA Gorica ohladila Zabočane na -14

KOŠARKA Gorica ohladila Zabočane na -14

PODIJELITE

U 9. kolu HT Premijer Lige za prvaka Gorica je ugostila ekipu Zaboka. Gostima je pripalo uvodnih nekoliko minuta, a sve ostalo otišlo je na stranu Bikova. Gorica je pobijedila kod kuće Zabok rezultatom 97:83.

Gorica je imala šestoricu dvoznamenkastih strijelaca, a predvodio ih Dino Cinac s 25 koševa i 6 skokova. Karlo Uljarević i Mate Kalajžić postigli su po 13 poena, Ivan Batur 12, Ante Mašić 11, a Luka Tomas 10 poena.

Kod Zaboka su prednjačili Lukša Buljević sa 17 poena i Lovro Buljević s 15 poena i 9 skokova. 15 poena postigao je i Srđan Brocić, a Marin Vručinić i Antonio Črnjević zaustavili su se na 13 koševa.

Dino Cinac, igrač Gorice: „Prije svega cijela je ekipa odigrala vrhunski tako da je ovo rezultat timske igre i zalaganja. Nadam se da ćemo što više raspoloženih igrača imati i u budućnosti.”

Mladen Starčević, trener Gorice: „Sjajna utakmica u našoj izvedbi s 97 poena na kraju. Doduše dosta smo i primili, točnije 83 poena. Imamo 6 dvoznamenkastih igrača od kojih je jedan napravio valorizaciju 31. Vrlo sam zadovoljan da smo igrali timski i kolektivno. Dali smo šansu i mlađim igračima, od kojih je jedan 2004. godište. Znači stvarno možemo biti zadovoljni kako je utakmica ispala.”

Jakša Vulić, trener Zaboka: „Zaslužena pobjeda Gorice. Osim prvih 6 minuta cijela je utakmica protekla u njihovom znaku. Ono što mene izuzetno žalosti i brine je što imamo već cijeli niz utakmica gdje se nismo uspjeli adaptirati na intenzitet utakmica kakav nose ekipe koje igraju Ligu za prvaka. Ostaje nam još jedna utakmica do kraja regularnog dijela i zatim playoff. Nadam se da ćemo se u samoj završnici pokazati u boljem svjetlu.”

Sljedeća utakmica u Ligi za prvaka je 10. kolo u petak 06.05.2022. u 18:00 sati u gostima u Zadru, te nakon toga slijedi doigravanje.

 

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić