Home Izdvojeno KNJIŽEVNA NAGRADA ALBATROS Otvoren natječaj za rukopise

KNJIŽEVNA NAGRADA ALBATROS Otvoren natječaj za rukopise

Dobitnik, uz novčanu nagradu, osvaja i diplomu te dobiva tiskanje svoje knjige

PODIJELITE

Biblioteka Albatros i Pučko otvoreno učilište raspisali su natječaj za rukopise za književnu nagradu Albatros koja se svake godine dodjeljuje s ciljem  afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti. Nagrade se sastoji od novčane nagrade u iznosu od pet tisuća kuna, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

U obzir za nagradu dolaze rukopisi: roman, zbirka kratkih priča, dramski tekst, pjesme; za odrasle ili djecu. Natječaj je otvoren do 15.lipnja, rezultati Natječaja bit će objavljeni do 12. listopada 2019. godine na www.pouvg.hr, a nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu 2019. godine

• Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima.

• Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.)

• Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Priložiti tekst u Wordu, na cd-u.

• Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru

• dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator.

• Rukopise ne vraćamo

Rukopise slati na adresu Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj “Albatros”) Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica